27.11. 2020 Live Stream TECHNECIUM Online – Noc vědců, začíná v 15:00

Srdečně Vás zveme na Live Stream TECHNECIUM Online – Noc vědců, který vysíláme v pátek 27.11. 2020 od 15:00

REGISTRACE ZDE

Ve spolupráci s odborníky ve vědě a výzkumu jsme pro Vás připravili pásmo online přednášek a wshopů, které představí některá z témat a aktivit společného vzdělávacího programu Techencium Online   

PROGRAM 27.11.2020:

15:00

Vyzkoušejte si s námi ICT dílnu Raspberry Pi Playground a lekci How to Python a pošlete svou zprávu na Mezinárodní kosmickou stanici (ISS).

 

15:30

HORKÉ NOVINKY Z VĚDY – RNDr. Stanislav Mihulka PhD., představí pravidelný video podcastový 14-ti denník o tom co aktuálně hýbe přírodní vědou očima šéfredaktora nejznámějšího českého popularizačního webu OSEL.CZ a navazující seminář a soutěž Science Starter o atraktivní ceny.

 

16:00

SVĚT INVAZÍ – RNDr. Stanislav Mihulka PhD. je také botanik na JČU v Českých Budějovicích, v rámci této přednášky Vám představí atraktivní téma biologických invazí a zároveň svůj online projekt mapování invazních rostlin, do kterého se můžete zapojit i Vy.

 

17:00

PÁTEČNÍCI Z TECHNECIA – cyklus online přednášek předních českých vědců, inženýrů a lékařů, přinese přednášku “Poučení z replikační krize v psychologii” od Mgr. Marka Vranky PhD. vedoucího experimentální psychologické laboratoře PLESS na FF UK na vysoce aktuální téma současné vědy, který hýbe nejen psychologií, ale i přírodní vědou (viz Pátečníci z Technecia 20.11.2020). Přednášky jsou součástí semináře ScienceStarter.

 

18:45

ASTROBIOLOGIE – RNDr. Tomáš Petrásek PhD. Vás v rámci své přednášky vezme za biologií až k hranicím kosmu v atraktivní mezioborové perspektivě kombinující snad všechny přírodní vědy i techniku a spolu s tím představí i svůj stejnojmenný online kurz v rámci kterého můžete postavit vlastní experiment, který poletí až k hranicím vesmíru na stratosférickém balonu.

 

20:15

Někdo to rád extrémní, aneb kde všude je možné najít život – premiéra záznamu přednášky RNDr. Jany Kvíderové PhD. z Botanického ústavu AV ČR v Třeboni ukáže problematiku extrémofilních organismů a s tím souvisejících tzv. extrémních biotopů v biologii, která je zároveň pozvánkou do badatelského projektu BioXXX, který Vás zavede až na souostroví Špicberky.

 

21:15

Představení kroužku (U)TESLA Elektro Lab a pokračování dílny Raspberry Pi Playground.

 

Odkaz na Stream Technecium Online – Noc s vědců 2020 Vám zašleme po REGISTRACI.

Translate »