12.7.2024 Pátečníci z Technecia uvádějí přednášku Martina Luláka na téma Ohrožená Antarktida

V přednášce se společně podíváme na americký výzkum, který se věnuje Suchým údolím v Antarktidě, jedněm z nejnehostinnějších a zároveň nejchráněnějších oblastí na planetě Zemi. Představíme si, jak se na Antarktidě pracuje, žije a co se dělá pro její ochranu.
Martin Lulák je student doktorského programu fyzické geografie na Masarykově universitě v Brně. Zabývá se paleoekologií centrálních Špicberk. Od roku 2015 se zúčastnil šesti vědeckých expedic do Arktidy a dvou na Antarktidu. V současné době působí v redakci vědy ČT24 jako redaktor.
Pokračujeme v živých přednáškách. Každý pátek krátce před pátou se setkáváme v budově Přírodovědecké fakulty na Benátské 2 v Krajinově posluchárně B14, která se nachází ve druhém mezipatře.
Přestože stále pořizujeme záznamy a zachováváme i streamování, budeme velmi rádi, když vás uvidíme osobně na přednášce v sále, popřípadě když se s námi po přednášce a diskuzi přesunete k neformální části akce do blízké restaurace.
Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/446635011532913
Odkaz na stream: https://www.youtube.com/watch?v=nPOrJFM-NHg
Pokud se vám naše přednášky líbí, můžete nám pomoci s jejich přípravou a zveřejněním. Přispět na projekt můžete zde: https://www.startovac.cz/patron/vasi-patecnici/
Omlouváme se, Původně avizovaný Jiří Kacetl se musel ze zdravotních důvodů omluvit. Pokusíme se s ním domluvit náhradní termín, abyste o přednášku nepřišli.
Translate »