14.6.2024 Pátečníci z Technecia uvádějí přednášku Radka Ptáčka na téma Zneužitá psychologie

Přednáška se zabývá různými formami zneužívání psychologických poznatků a metod. Soustředí se jak na tzv. „psychošmejdy“, tedy osoby, které bezodborného vzdělání se za psychology vydávají nebo různou formou psychologické poznatky a metody zneužívají za účelem získání finančního zisku, vlivu nebo mediální viditelnosti, ale též na problematické používání některých metod psychology. Přednáška má za cíl představit psychologii jako moderní vědu a varovat před jejím neodborným a neodpovědným využíváním.
Radek Ptáček je autorem nebo spoluautorem více než 100 původních vědeckých prací, které ve světě dosáhly téměř 1000 citací (v prestižní vědecké databázi Web of Science 300), dále 15 vědeckých monografií a řady popularizačních článků, řešitel nebo spoluřešitel celé řady vědeckých i sociálních grantových projektů a absolvent řady zahraničních stáží.

Působí v redakčních radách několika zahraničních odborných časopisů, je zván jako recenzent pro významné vědecké domácí i zahraniční časopisy a grantové agentury.
Za svou práci získal několik prestižních ocenění. Působí na 1. lékařské fakultě a University of New York in Prague. Věnuje se též vzdělávání lékařůsoudců a sociálních pracovníků. V roce 2018 se stal prezidentem největšího světového kongresu o ochraně dětí.

Pokračujeme v živých přednáškách. Nicméně pozor! Došlo ke změně místa konání. Od začátku října jsme každý pátek (nejméně) do konce zimního semestru setkávat krátce před pátou v budově Přírodovědecké fakulty na Benátské 2 v Krajinově posluchárně B14, která se nachází ve druhém mezipatře.
Přestože stále pořizujeme záznamy a zachováváme i streamování, budeme velmi rádi, když vás uvidíme osobně na přednášce v sále, popřípadě když se s námi po přednášce a diskuzi přesunete k neformální části akce do blízké restaurace.
Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/2052164848510538
Odkaz na stream: https://www.youtube.com/watch?v=CK8TovE2lgg
Pokud se vám naše přednášky líbí, můžete nám pomoci s jejich přípravou a zveřejněním. Přispět na projekt můžete zde: https://www.startovac.cz/patron/vasi-patecnici/
Translate »