22.3.2024 Pátečníci z Technecia uvádějí přednášku Petra Jana Juračky na téma Petrovy divočiny 2024

Petr Jan Juračka je lektor a fotograf z Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy, kde se mj. věnuje profesionální fotografii mikrosvěta a popularizaci přírodních věd. Na svém kontě má již několik krátkých přírodovědných filmů, z nichž hned ten první zvítězil v soutěži NF Neuron o nejlepší popularizační video, což Petra dovedlo k tomu, že měl vlastní popularizační pořad v televizi, a to na TV Nova v rámci Magazínu Víkend. Jenomže to by nebyl Petr, aby jeho “Petrova divočina” nebyla něčím unikátní. Petr si totiž píše scénáře pro své filmy sám, stejné tak jako v nich sám účinkuje. Beseda o zákulisí téhle show bude plná přírodovědného know how, technických, ale i dramaturgických tipů a na jejím závěru shlédneme film Who’s Who in Mycology, na němž Petr pracoval více jak rok a jehož vedlejším produktem byl rovněž jeden díl Petrovy divočiny. Tento krátký, a poněkud nezvyklý hraný film získal prestižního studentského Oscara v Las Vegas.
Pokračujeme v živých přednáškách. Nicméně pozor! Došlo ke změně místa konání. Od začátku října jsme každý pátek (nejméně) do konce zimního semestru setkávat krátce před pátou v budově Přírodovědecké fakulty na Benátské 2 v Krajinově posluchárně B14, která se nachází ve druhém mezipatře.
Přestože stále pořizujeme záznamy a zachováváme i streamování, budeme velmi rádi, když vás uvidíme osobně na přednášce v sále, popřípadě když se s námi po přednášce a diskuzi přesunete k neformální části akce do blízké restaurace.
Pokud se vám naše přednášky líbí, můžete nám pomoci s jejich přípravou a zveřejněním. Přispět na projekt můžete zde: https://www.startovac.cz/patron/vasi-patecnici/
Translate »