16.2.2024 Pátečníci z Technecia uvádějí přednášku Michaela Romancova na téma Velmoci včera, dnes a zítra

Velmoci včera, dnes a zítra. V přednášce a následné diskusi se pokusíme odpovědět na tyto otázky: Politické vymezení termínu velmoc. Velmoci moderní doby působící v globálním systému mezinárodních vztahů. Kolik moci musí mít velmoc a jak moc vzniká. Problém nespokojených velmocí. Kdo se (ne)dostane do velmocenské ligy?
Michael Romancov (1969). Absolvent Pedagogické fakulty UK a Fakulty sociálních věd UK. Působí na Institutu politologických studií FSV UK a na Metropolitní univerzitě Praha. Specializuje se na politickou geografii, geopolitiku a Rusko.
Pokračujeme v živých přednáškách. Nicméně pozor! Došlo ke změně místa konání. Od začátku října jsme každý pátek (nejméně) do konce zimního semestru setkávat krátce před pátou v budově Přírodovědecké fakulty na Benátské 2 v Krajinově posluchárně B14, která se nachází ve druhém mezipatře.
Přestože stále pořizujeme záznamy a zachováváme i streamování, budeme velmi rádi, když vás uvidíme osobně na přednášce v sále, popřípadě když se s námi po přednášce a diskuzi přesunete k neformální části akce do blízké restaurace.
Pokud se vám naše přednášky líbí, můžete nám pomoci s jejich přípravou a zveřejněním. Přispět na projekt můžete zde: https://www.startovac.cz/patron/vasi-patecnici/
Translate »