30.6.2023 Pátečníci z Technecia uvádějí přednášku Lilijy Burianové na téma Pediatr v Praze

Přednáška vysvětlí, z čeho se skládá práce Praktického lékaře pro děti a dorost obecně, jak se liší od práce nemocničního pediatra a jejich zastupitelnost. Zběžně vysvětlím kapitačně-výkonovou platbu za pojištěnce od pojišťovny lékaři a platby nehrazené ze zdravotního pojištění. Chvilku se budu věnovat konkrétně mému vybudování praxe tzv. na zelené louce versus převzetí nebo odkoupení praxe od předešlého pediatra. Hlavně se ale zaměřím na dnešní potíže, se kterými se PLDD setkává – porody doma, odmítání a posouvání očkování, EBM versus alternativní přístupy léčby dětí, kontinuální vzdělávání pediatra a moderní přístupy versus zkušenost a „takhle se to dělalo vždy“. Probereme kvalitu péče v souvislosti s množstvím registrovaných pacientů a přehlcení dětských ordinací dětmi plus vysoký průměrný věk praktických lékařů pro děti a dorost v Čechách, s tím, že řešení neposkytnu, budu ale vděčná za nápady. Ráda také zodpovím dotazy z publika.
Pokračujeme v živých přednáškách. Sejdeme se tedy krátce před pátou opět v budově Přírodovědecké fakulty na Viničné 7 v posluchárně B3 Fotochemie (na dveřích je též označení P34), která se nachází v přízemí vlevo od hlavního vchodu.
Přestože stále pořizujeme záznamy a zachováváme i streamování, budeme velmi rádi, když vás uvidíme osobně na přednášce v sále, popřípadě když se s námi po přednášce a diskuzi přesunete k neformální části akce do blízké restaurace.
Pozor! Videozáznam z této přednášky nebude na přání paní přednášející k dispozici. Pokud chcete přednášku vidět, dívejte se prosím buď přímo na stream a nebo ještě lépe přijďte za námi naživo do Viničné 7.
Pokud se vám naše přednášky líbí, můžete nám pomoci s jejich přípravou a zveřejněním. Přispět na projekt můžete zde: https://www.startovac.cz/patron/vasi-patecnici/
Translate »