20.1.2023 Pátečníci z Technecia uvádějí přednášku Karla Kováře na téma V kůži youtubera

Pohled za oponu sociálních sítích, kde každý (ať už cíleně, nebo ne) buduje svou osobní značku. Sonda do současných trendů v užívání platforem i v komunikaci. Jak v současném světě obsahového přehlcení nezapadnout? Jak si tvůrci drží odstup, odolávají tlaku okolních reakcí i vlastního ega? A jak se lépe orientovat v informační džungli? O tom všem bude řeč v přednášce i následné besedě, ve které bude možné pokládat dotazy na libovolné téma.
Karel Kovář je jedním z nejvýraznějších představitelů české YouTube scény a s téměř 900 tisíci odběrateli ho už dávno nesledují jen děti. Ve videích probírá celospolečenská témata, politiku, finanční gramotnost, soukromí, či sociální sítě. Časopis Forbes ho zařadil mezi 30 nejvlivnějších Čechů na sociálních sítích. Pravidelně moderuje benefiční koncerty Světlo pro Světlušku a vědecké Ceny Neuron. Vedl rozhovory s Jeho Svátostí Dalajlámou nebo s bývalým Předsedou Evropské komise Jeanem Claudem Junckerem pro televizi Euronews. Zatančil si v pořadu Stardance a s Ivo Bystřičanem pro Českou televizi vytvořil dokumentární sondu do české (ne)výuky moderních dějin „Kovy řeší dějiny“. Je také autorem dvou bestsellerů: autobiografie OVŠEM a young adult fikce iPohádka.
Pokračujeme v živých přednáškách. Sejdeme se tedy krátce před pátou opět v budově Přírodovědecké fakulty na Viničné 7 v posluchárně B3 (Fotochemie), která se nachází v přízemí nalevo od hlavního vchodu.
Přestože stále pořizujeme záznamy a zachováváme i streamování, budeme velmi rádi, když vás uvidíme osobně na přednášce v sále, popřípadě když se s námi po přednášce a diskuzi přesunete k neformální části akce do blízké restaurace.
Událost na Facebooku: https://www.facebook.com/events/587706139389664
Odkaz na stream: https://www.youtube.com/watch?v=BFj8z-ShIIQ
Pokud se vám naše přednášky líbí, můžete nám pomoci s jejich přípravou a zveřejněním. Přispět na projekt můžete zde: https://www.startovac.cz/patron/vasi-patecnici/
Translate »