16.12. 2020 uvádíme od 18:00 přednášku Jana Zigmunda na téma: Návrh rakety pro stratosférické lety, raketového motoru na TPH a jeho testování 

V rámci programu Technecium Online Vás zveme ve středu 16. prosince od 18:00 hodin
na přednášku Jana Zigmunda na téma: Návrh rakety pro stratosférické lety, raketového motoru na TPH a jeho testování 
Ing.Jan Zigmund CSc. je předním českým odborníkem na interní a externí balistiku raket a střejných zbraní, který má více než 40 let praxe ve výzkumu a vývoji těchto systémů v rámci Výzkumného ústavu průmyslové chemie (VUPCH – Explosia a.s.) v Pardubicích. V rámci své přednášky nám na příkladu konkrétního výzkumného projektu, jehož cílem byla konstrukce sondážní rakety na tuhé pohonné hmoty (TPH) s dostupem 100+ km pro experimenty v mikrogravitaci, ukáže celý proces konstrukce rakety od základních principů po její vypuštění.
Na tuto přednášku naváže 28.-29.12. praktický workshop v rámci kterého navrhneme, zkonstruujeme raketový motor i vlastní raketu (vč. návratového systému) , kterou sestavíme a následně společně vypustíme. Kdo by se chtěl této problematice konstrukce motorů a raket věnovat dlouhodobě, může se s námi zapojit do soutěže Rocket Challege nebo do některého z běžících či připravovaných projektů.
Odkaz na stream:
Translate »