22.10. 2020 od 17h proběhne seminář Astro Pi: Realizuj svůj experiment na Mezinárodní vesmírné stanici!

zapojte se s námi do mezinárodní soutěže Astro Pí a naprogramujte si svůj kosmický experiment na Mezinárodní kosmické stanici. Soutěž je rozdělena do 2 věkových a obtížnostních kategorií, Mise ZERO a Mise SPACE LAB. Pokročilá mise SPACE LAB nabízí žákům do 19 let jedinečnou příležitost provádět, s pomocí mikropočítačů AstroPi ( Raspberry Pi 3 s modulem Sense Hat a kamerou Picam v1 ) s názvem Ed a Izzy experimenty na ISS monitorující prostředí ve vesmíru (Life in Space) resp. na zemském povrchu (Life on Earth). Více zde  ASTRO PI CHALLENGE .

22.10. 2020 od 17:00 proběhne na této adrese https://us02web.zoom.us/j/4157641783 online seminář s organizátorem loňské AstroPi soutěže a hackathonu v ČR Janem Spratkem, který se s  Vámi podělí o své zkušenosti týkající se pokročilých misí Astro Pí – Life in Space a Life on Earth, možností a limitů použitého HW a doporučení jak koncipovat návrh vlastní mise.

Cílem semináře je společně připravit záměry experimentů do kategorie SPACE LAB – Life in SPace / Life on Earth, jako je např. orbitální mechanika ISS, multispektrální dálkový průzkum Země atp. pro jejich podání do prvního kola soutěže, které má uzávěrku 23.10. v 23:59 CET.

Na tento seminář naváží v průběhu následujících týdnů přednášky a kurzy týkající se geofyziky, fyziky (exo)atmosféry, Dálkového průzkumu Země, programování Python, práce s Rasppberry Pi, PiCam či Sense Hat atp. případně i společný hackathon, které poběží online a pokud to situace po Novém roce dovolí tak také prezenčně v Techneciu.

Těšíme se naviděnou ve čtvtek zde: https://us02web.zoom.us/j/4157641783

Translate »