15.7.2020 ZOOM IN SCIENCE&TECHNOLOGY pokračuje přednáškou Milana Halouska na téma SPACE ROBOTICS

Ve středu 15.7.2020 Vás srdečně zveme na přednášku Milana Halouska SPACE ROBOTICS na téma využití robotiky ve výzkumu vesmíru.

V rámci přednášky si představíme širokéspektrum robotů využívaných a zkoušených v kosmu, jako jsou na ISS testované „humanoidní“ robotické platformy  – od více jak před dekádou testovaného Robonauta přes Fjodora, Cimona, Astrovčely až k do budoucna plánovaným robotům – Valkýře, Centauru a dalším.
Ukážeme si autonomní robotická vozítka používaná na Měsíci – podrobněji rozebereme stařičké Lunochody a způsob jejich řízení na dálku, a představíme si též nové přírustky Měsíční robotické fauny jako je Nefritový králík i další plánované mise.
A samozřejmě nepomineme důkladně rozebrat mimořádně úspešné mise autonomních robotických vozítek na Marsu – od Sojourneru, přes Spirit a Opportunity až ke Curiosity a plánovanému Perseverance. Na závěr budeme s Milanem Halouskem diskutovat možnosti kosmické robotiky i různé zajímavé koncepty zkoušené v pozemních podmínkách do kterých se můžete zapojit i Vy.

ČAS: 10:30 – 11:30

MÍSTO: Technecium, Nádražní 641, Pardubice Rosice

NEBO ON-LINE ZDE: https://us04web.zoom.us/j/72752284684?pwd=MTg2RVNXaG9reGVaNXh2d1JNbVl6QT09 
https://us04web.zoom.us/j/77137200971?pwd=Z0dtSnE3bHNJVWZpeWE0Zmk0K1BXUT09

Meeting ID: 771 3720 0971
Passcode: MF2Npq

Přednáška je součástí v série přednášek a workshopů pro mladé techniky a přírodovědce ZOOM IN SCIENCE&TECHNOLOGY, které probíhají jak online tak i prezenčně v Techneciu a které představují atreaktivní témata současné vědy a techniky v podání špičkových vědů, inženýrů a popularizátorů vědy.

Na témata jednotlivých přednášek navazují tvůrčí workshopy, a celoroční projekty které probíhají jak v Techneciu tak i na spolupracujících pracovištích Vysokých škol, Akademie věd a high-tech průmyslových firem.  V případě zájmu o informace o možnostech účasti na workshopech, letní škole či zapojení se do dlouhodobých badatelských projektů piště na [email protected] nebo volejte na tel.+420774143458.

Program běží s podporou generálního partnera JHV Engineering, EDERA Group, MŠMT, NPI ČR (Krajské sítě na podporu nadání) Pardubického kraje a Královéhradeckého kraje.

 

Translate »