Juniorský tým našich studentů se chystá na semifinále soutěže CanSat 2020

Po úspěšné účasti v loňském národním finále mezinárodní soutěže CanSat, pořádané Evropskou kosmickou agenturou (ESA), se rozhodli dát příležitost našim (loňským) juniorům a do letošního ročníku soutěže jít ač s velmi mladým (věkový průměr < 15 let), ale potenciálně mimořádně silným týmem, který potřebuje získat nezbytné zkušenosti do dalších let.

Mladému týmu rozhodně nechybí ambice, jejich letošní projekt UTesla-Sat 2020 navazuje na zkušenosti získané z loňským CanSatem přičemž testuje a rozvíjí řadu pokročilých technologií a řešení, která dosud žádný z českých týmů úspěšně nezvládl, a zároveň je zastřešuje solidní odborný záměr v podobě environmentálního monitorování pomocí autonomní robotické sondy EnviProbe, který zpracovali ve spolupráci s odborníky na dálkový průzkum Země z PřF UK v Praze. Tým o tom natočil video ve kterém, představuje sebe a misi UTesla-Sat 2020 EnviProbe.

29.1. proběhne ve vzdělávací kanceláři ESA v Praze národní semifinále. Držme jim palce ať v náročné konkurenci uspějí a získají jak postup do finále tak (zejména) i cenné zkušenosti!

Translate »