3.12.2019 Art-Science dílna v OpenScienceHub K104

V úterý 3.12.2019 proběhne od 10:00 do 12:00 v otevřené dílně Open Science Hub K104 v Kostelní 104 v Pardubicích workshop na kterém budeme pracovat novou fotografickou technikou Solarografií která propojuje Astronomii, Meteorologii a Umění. V rámci workshopu postavíme dírkovou kameru, kterou následně umístíme na vhodné místo tak aby mohla pořídit několik týdnů až měsíců dlouhou expozici jižní oblohy nad pardubickou industrií, kterážto v podobě své ikony – státního podniku na látky výbušné – Explosia a.s. oslaví v příštím roce 100 let od svého založení.

Na tuto dílnu naváží v lednu a únoru 2020 workshopy s Maciejem Zapiorem – předním polským astrofyzikem a zároveň úspěšným umělcem a autorem řady solarografickcýh sérií jehož výstavu aktuálně uvádíme v Galerii GAMA na FChT UPa.  V návaznosti na tyto dílny se budete moci zúčastnit soutěže Solarografie 2020 zaměřené na zmapování pardubického industriálního dědictví touto jedinečnou technikou, která vyvrcholí v červnu 2020 výstavou a mezinárodní konferencí na Astronomickém ústavu AV ČR  v Ondřejově s názvem Solarografie mezi vědou, uměním a vzděláváním.

V případě zájmu o účast (případně organizace wshopu u Vás ve škole) nás prosím kontaktujte emailem na prokop.alex@gmail nebo telefonicky na 774143458.

Program a navazující soutěž běží s podporou NIDV (Krajské sítě na podporu nadání) Královehradeckého kraje a Pardubického kraje.

Translate »