Srdečně zveme na UTESLA Festival 2011

Tisková zpráva
Vážení přátelé

srdečně Vás zveme na festival, kterým Uskupení Tesla každým rokem představuje společně umění a vědu jako dynamickou, vzrušující a rozmanitou hravou sféru plnou zajímavých poznatků, nápadů a inspirací, jako vtipnou a inteligentní show. V pořadí již pátý festival vědy a umění na Fakultě chemicko – technologické Univerzity Pardubice nabízí návštěvníkům možnost se na jeden den ponořit do inspirativního prostředí výstav, filmových projekcí, jízdy podivným ATraktorem, animací, interaktivních instalací a her, dílen, molekulárního designu, kvantování tance, bubnování a organizovaného zvuku stacionárních strojů, performancí, přednášek a diskuzí.

Pro studenty a žáky ZŠ a SŠ je festival, již podruhé v tomto roce, příležitostí zúčastnit se motivačních workshopů mezinárodní soutěže Immersion in the Science Worlds through the Arts.

Ve čtvrtek 13. 10. 2011 zahajují na FChT UPa své výstavy Kurt Gebauer – významná osobnost evropské výtvarné scény, sochař a pedagog VŠUP „táta českých trpaslíků“, který touto výstavou oslaví sedmdesátiny, s diváky a Tomášem Žižkou, uznávaným odborníkem na site-specific, pobeseduje o sochách, objektech, instalacích a prostoru pro umění mimo tradiční galerie, o výtvarném umění, které intervenuje do veřejného prostranství města obecně i konkrétně o veřejném prostranství v Pardubicích. Vladana Hajnová představí výstavu Princip řádu inspirovanou estetikou struktur prostoru nano a Petr Moško naváže na dlouhodobý projekt RetroSKOP výstavou digitálně upravené fotografie ze staré fakulty chemicko technologické na náměstí Legií.

Syntézou hudby, tance a molekul Vás provede choreograf David Stránský, spoluautor fůze baletu nanoPICTURE a hudby nanoALBUM od kapely Tatabojs na texty Milana Caise. Ve spolupráci s oběma aktéry, scénografem Tomášem Žižkou a významnými českými přírodovědci a umělci UTESLA tento koncept se dále rozvíjí v rámci výstavy a představení nanoPOLIS, které bude uvedeno v Laterně Magice 23.11. a 12. 12. 2011. Výstava na Nové scéně Národního divadla potrvá od 1. 11. do 31. 12. 2011.

Děkujeme všem, kteří podpořili tyto aktivity, kde vizualita a hravost umění boří bariéry mezi vědou a veřejností.

Všechny srdečně zveme a těšíme se na setkání s Vámi na festivalu vědy a umění a při zahájení autorských výstav v 17:30.

Uskupení Tesla
Pardubice 2. 10. 2011
pozvanka1-Festival-Utesla-2011-podzim-mail-A
pozvanka2-Festival-Utesla-2011-podzim-mail-B

Vladana-Hajnova-pozvanka
Kurt-Gebauer-pozvanka-lic
Kurt-Gebauer-pozvanka-rub
Petr-Mosko-pozvankal

Náhledy pozvánek :

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Translate »